1ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού - Κυκλοφοριακή Αγωγή

Στα πλαίσια του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής στα σχολεία, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού συμμετείχαν στις 28/02/2018 στο πρόγραμμα  “Κυκλοφορώντας-Οδική Σήμανση και Σηματοδότηση“.

Μία δράση ειδικά διαμορφωμένη για τα παιδιά από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής, που οργανώθηκε παρουσιάστηκε και εκτελέστηκε από τον Εκπαιδευτή Οδήγησης  και Κυκλοφοριακής Αγωγής Κο Μπίκο Απόστολο.

Σκοπός της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας,εκτός από την εκμάθηση των βασικών κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είναι η ανάπτυξη της κυκλοφοριακής συνείδησης στα παιδιά, η συλλογή και έρευνα των καθημερινών κυκλοφοριακών συνηθειών του κάθε παιδιού ξεχωριστά και φυσικά η ανάπτυξη μιας ασφαλούς Κοινωνίας της Κυκλοφορίας .Τα παιδιά μετά την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης εφαρμογής καθόρισαν με τις γνώσεις τους το  Ψηφιακό Κυκλοφοριακό τους Αποτύπωμα και έλαβαν βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος.

Ο κος Μπίκος μετά το πέρας της συγκεκριμένης δράσης μας ανέφερε :
“ Μία ακόμη δράση με υψηλούς στόχους για την κοινωνία της κυκλοφορίας (ΚτΚ)
πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  .  Τα παιδιά πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έδειξαν πάθος και θέληση για γνώση γεμίζοντας την αίθουσα και τον προαύλιο χώρο του σχολείου με χαμόγελα και φωνές χαράς, δίνοντας σε εμένα δύναμη να συνεχίσω το έργο μου και αισιοδοξία πως το μέλλον στους δρόμους θα είναι καλύτερο και πιο ασφαλές. Η δίψα αυτή πρέπει να καλλιεργηθεί στην καθημερινότητα τους έτσι ώστε πρακτικά να γίνεται η κυκλοφορία των παιδιών με ασφάλεια.
Από μεριάς μου είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για το σημερινό αποτέλεσμα, μα περισσότερο για το ήθος το πάθος και τις γνώσεις των παιδιών πάνω στο αντικείμενο.
Θέλω να συγχαρώ την Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού που με τα μέσα που διαθέτουν είχαν ήδη ευαισθητοποιήσει και εκπαιδεύσει τα παιδιά πάνω στο κεφάλαιο κυκλοφορώ ως πεζός και σέβομαι τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Μακάρι αυτές οι δράσεις να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο τον κόσμο και οι συνήθειες
μας πάνω στον δρόμο να αλλάξουν πραγματικά και ριζικά, διότι είναι κρίμα να χάνονται άδικα, τόσες αθώες ζωές στην άσφαλτο. “

Γιατί ο δρόμος είναι δάσκαλος.
Και τα παιδιά έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν σε αυτόν με ασφάλεια.

Για πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής και τις δράσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής μπορείτε να απευθυνθείτε

Για τον Νομό Μαγνησίας :

Κος Μπίκος Απόστολος

Εκπαιδευτής Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής
Ιδρυτής των Σχολών Οδήγησης Μπίκος Απόστολος
Κεντρικό : Βασιλέως Κωνσταντίνου 139, Αλμυρός
Υποκατάστημα : Θέση Καρκαλέικα- Αργαλάστη.

EMAIL : Www.mpikosa@gmail.com
SOCIAL MEDIA : Www.facebook.com/sxoliodigonmpikos
Τηλέφωνο : +306976730548

Πανελλαδικά :

1)μέσω του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ( www.iep.edu.gr)

2) Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής

ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χρακτήρα

info@driving.org.gr
Υπεύθυνος κος Ζωγράφος Άρης
Τηλέφωνο : +306975902800
Πανεπιστημίου 44 Αθήνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημοτικό Σχολείο Σούρπης

5ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού - Αγωγή Οδηγών